Grozd obrambne industrije

Uspešna predstavitev slovenskih podjetij s področja obrambe, varnosti in zaščite na sejmu EUROSATORY 2010 junija v Parizu


Med 14.6. in 18.6. 2010 se je na največjem evropskem obrambnem sejmu v Evropi, Eurosatory 2010, predstavilo tudi 13 slovenskih podjetij, od tega 10 v okviru organizacije Grozda obrambne industrije Slovenije, kjer se je predstavilo 9 podjetij na skupni nacionalni stojnici površine 88m2, eno pa na zunanji stojnici površine 50m2.Na skupni slovenski stojnici se je skupaj s podjetji predstavilo tudi Ministrstvo za Obrambo RS. Pri izvedbi nastopa je s podporo sejemskim nastopom slovenskim podjetjem sodeloval tudi JAPTI. Ob priliki predstavitve je Grozd obrambne industrije Slovenije predstavil tudi novi katalog Slovenian Defence Products, v katerem najpomembnejša slovenska podjetja s področja obrambe, varnosti in zaščite predstavljajo svoje proizvode in storitve.

Podjetja poročajo o zelo dobrem odzivu obiskovalcev, saj je sejem kljub recesijskim časom izkazal z 10% rastjo tako po številu razstavljavcev kot po površini stojnic. Na njem je letos razstavljalo 1329 razstavljavcev, obiskalo ga je 53.500 obiskovalcev iz 130 držav. Poleg samih predstavitev podjetij na stojnicah, ki so letos predstavila veliko (po ocenah ekspertov skoraj 300) novih produktov (različna letala in vozila brez posadk, nova kolesna vozila, nov izraelski tank Merkava 4, novi simulatorji in trenažerji, itd) je na sejmu potekalo tudi večje število obsejemskih prireditev v obliki forumov in konferenc.


Avtor: mag. Jože Renar