Zapri

Novice


Arhiv: Srečanje predstavnikov Izraela na sedežu GOIS

Prispevek je objavljen na: novice za člane

Arhiv: Dvostranski pogovori obrambne industrije Slovenije in Srbije v Beogradu

V ponedeljek 24.10.2016 so v Beogradu v Domu Garde potekali dvostranski pogovori predstavnikov podjetij slovenske in srbske obrambne industrije. Dogodka se je udeležilo okoli 53 predstavnikov podjetij obeh držav v spremstvu direktorja Grozda obrambne industrije Slovenije, mag. Jožeta Renarja in predstavniki MORS, ministrice Andreje Katič, Želka Kralja, Igorja Logarja in Miha Mateka. Srečanje je bilo namenjeno nadaljnji krepitvi dvostranskega sodelovanja med državama na vojaškem in obrambnem področju. Med vladnim obiskom sta se ministra za obrambo srečala tudi s predstavniki gospodarskih družb obeh držav, ki so izrazili zanimanje za nadaljnje sodelovanje oziroma nove poslovne priložnosti pri razvoju in raziskavah ter proizvodnji obrambnih in zaščitno-reševalnih proizvodov.

Arhiv: Poziv Evropske obrambne agencije za prijavo na razpis pilotnega projekta

Evropska obrambna agencija (EDA) objavlja poziv za prijavo na razpis treh tem v okviru pilotnega projekta razvoja in raziskav na področju obrambe in varnosti. V okviru skupne varnostne in obrambne politike Evropske unije je Evropska komisija na podlagi odločitve Evropskega parlamenta pričela s pripravo postopkov za oblikovanje obrambnega raziskovalnega programa v naslednjem večletnem finančnem okviru, s pričetkom od leta 2017 naprej.

Arhiv: Predlog novega Zakona o obrambi in vabilo na javno predstavitev predlaganega zakona

Na Ministrstvu za obrambo so predlagani zakon pripravili z namenom, da bi z njim v najboljši meri podprli nadaljnji razvoj sodobnega obrambnega sistema.

Arhiv: Seminar o nadzoru izvoza blaga z dvojno rabo

Blago z dvojno rabo se praviloma proizvaja in uporablja v civilne namene ter predstavlja blago, programsko opremo in tehnologiji, ki bi se zaradi svojih lastnosti ali tehničnih karakteristik lahko uporabilo tudi v vojaške namene

Arhiv: Sejem ADEX, Baku, Azerbajdžan, 27. - 30. september 2016.

Sejem ADEX 2016 bo potekal od 27. do 30. septembra 2016, v Bakuju v Azerbajdžanu.

Arhiv: Sejem DEFEXPO, Goa, 28. - 31. marec 2016.

V času od 28. do 31. marca 2016, bo v indijskem mestu Goa (zvezna država Goa), potekal sejem obrambne industrije "DEFEXPO 2016".

Arhiv: Obisk gospodarske delegacije v treh prestolnicah Jugovzhodne Azije/Manila, Singapur, Džakarta

Na pobudo častnega konzula Republike Filipini Srečka Debelaka in častnega konzula Republike Indonezije, Arneja Misleja, Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z lokalnimi partnerji, organizira obisk slovenske gospodarske delegacije v treh prestolnicah dinamičnih gospodarstev Jugovzhodne Azije. Udeležbo v delegaciji potrdite z natančno izpolnjenim prijavnim obrazcem po e-pošti na naslov: natasa.turk@gzs.si najkasneje do 3. februarja 2016.