Grozd obrambne industrije

Novice


Arhiv: Informacija za javnost z okrogle mize »Sodelovanje obrambnega sistema s slovenskim gospodarstvom in znanstveno raziskovalnimi inštitucijami«, SOBRA 2016 Gornja Radgona

Okroglo mizo je organiziralo Ministrstvo za obrambo RS (MORS) v sodelovanju z Grozdom obrambne industrije Slovenije (GOIS).V pozdravnem nagovoru je najprej državni sekretar na Ministrstvu za obrambo RS mag. Miloš Bizjak izpostavil pomen sodelovanja obrambnega sistema s slovenskim gospodarstvom in znanstveno raziskovalnimi institucijami, tako z vidika zadovoljevanja potreb obrambnega sistema kot zaradi interesov gospodarstva za dobave in razvoj specializiranih proizvodov in storitev na področju obrambe, varnosti in zaščite.

Arhiv: SOBRA 2016, zavezništvo obrambe, varnosti, zaščite in reševanja

SOBRA 2016, 6. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, bo od 22. do 24. septembra 2016 na stičišču Slovenije z Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko predstavil opremo, znanje in najpomembnejše institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah. S strokovnimi razstavami in posveti, s svetovanji obiskovalcem, dinamičnimi predstavitvami in izobraževalno – družabnimi prireditvami se na njem predstavljajo Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije. Opremo za obrambo, varnost, zaščito in reševanje, namenjeno profesionalnim, prostovoljnim organizacijam in občanom predstavlja 100 poslovnih razstavljavcev iz 10 držav.