Grozd obrambne industrije

Novice


Arhiv: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju na področju obrambe in varnosti (ZJNPOV-A)

Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju na področju obrambe in varnosti (ZJNPOV-A). Vlada Republike Slovenije predlaga Državnemu zboru, da predlog zakona obravnava po skrajšanjem postopku, saj predlog zakona predstavlja manj zahtevne uskladitve tega zakona z Zakonom o javnem naročanju (UL RS, št. 91/15), ki je začel veljati 1. aprila 2016, hkrati pa predlog tega zakona vključuje manj zahtevne spremembe in dopolnitve zaradi poenotenja prakse izvajanja postopkov javnih naročil na različnih področjih uporabe.

Arhiv: Poziv Evropske obrambne agencije za prijavo na razpis pilotnega projekta

Evropska obrambna agencija (EDA) objavlja poziv za prijavo na razpis treh tem v okviru pilotnega projekta razvoja in raziskav na področju obrambe in varnosti. V okviru skupne varnostne in obrambne politike Evropske unije je Evropska komisija na podlagi odločitve Evropskega parlamenta pričela s pripravo postopkov za oblikovanje obrambnega raziskovalnega programa v naslednjem večletnem finančnem okviru, s pričetkom od leta 2017 naprej.

Arhiv: Predlog novega Zakona o obrambi in vabilo na javno predstavitev predlaganega zakona

Na Ministrstvu za obrambo so predlagani zakon pripravili z namenom, da bi z njim v najboljši meri podprli nadaljnji razvoj sodobnega obrambnega sistema.

Arhiv: EDA - priročnik malih, srednjih in velikih podjetij

Mala, srednja in velika podjetja (MSP) so za evropsko gospodarstvo strateškega pomena, saj predstavljajo približno 99% evropskih podjetij in ustvarijo več kot dve tretjini delovnih mest v zasebnem sektorju.

Arhiv: EUROSATORY, Pariz, Francija, 13. - 17. junij 2016

Skupinska predstavitev Obrambne industrije Slovenije na sejmu EUROSATORY 2016.

Arhiv: Seminar o nadzoru izvoza blaga z dvojno rabo

Blago z dvojno rabo se praviloma proizvaja in uporablja v civilne namene ter predstavlja blago, programsko opremo in tehnologiji, ki bi se zaradi svojih lastnosti ali tehničnih karakteristik lahko uporabilo tudi v vojaške namene

Arhiv: Sejem ADEX, Baku, Azerbajdžan, 27. - 30. september 2016.

Sejem ADEX 2016 bo potekal od 27. do 30. septembra 2016, v Bakuju v Azerbajdžanu.

Arhiv: Sodelovanja med Grozdom obrambne industrije Slovenije in Združenjem madžarske obrambne industrije (DIAH)

Predstavnika veleposlaništva RS na Madžarskem VBP (Ekonomski svetovalec na VBP in obrambni ataše RS na Madžarskem) sta v začetku februarja 2016, opravila pogovor s predstavnikom DIAH, Attilo Zsitnyanyijem na temo sodelovanja med DIAH in GOIS.

Arhiv: Sejem DEFEXPO, Goa, 28. - 31. marec 2016.

V času od 28. do 31. marca 2016, bo v indijskem mestu Goa (zvezna država Goa), potekal sejem obrambne industrije "DEFEXPO 2016".