Grozd obrambne industrije

Novice


Arhiv: Obisk tujih obrambnih atašejev na Grozdu obrambne industrije Slovenije

Dne 6. decembra 2016 je na sedežu Grozda obrambne industrije Slovenije, potekalo predstavitveno srečanje podjetij slovenske obrambne industrije, tujim vojaškim obrambnim atašejem, ki so na povabilo Ministrstva za obrambno, na dvodnevnem obisku v Sloveniji.

Arhiv: Italijanska družba Novo Meko v Vojniku začenja z delom v visokotehnološki tovarni

V Vojniku bodo delali tudi za vesoljsko industrijo . Po treh letih delovanja v Celju italijanska družba Novo Meko v Vojniku začenja z delom v visokotehnološki tovarni.

Arhiv: Dvostranski pogovori obrambne industrije Slovenije in Srbije v Beogradu

V ponedeljek 24.10.2016 so v Beogradu v Domu Garde potekali dvostranski pogovori predstavnikov podjetij slovenske in srbske obrambne industrije. Dogodka se je udeležilo okoli 53 predstavnikov podjetij obeh držav v spremstvu direktorja Grozda obrambne industrije Slovenije, mag. Jožeta Renarja in predstavniki MORS, ministrice Andreje Katič, Želka Kralja, Igorja Logarja in Miha Mateka. Srečanje je bilo namenjeno nadaljnji krepitvi dvostranskega sodelovanja med državama na vojaškem in obrambnem področju. Med vladnim obiskom sta se ministra za obrambo srečala tudi s predstavniki gospodarskih družb obeh držav, ki so izrazili zanimanje za nadaljnje sodelovanje oziroma nove poslovne priložnosti pri razvoju in raziskavah ter proizvodnji obrambnih in zaščitno-reševalnih proizvodov.

Arhiv: Informacija za javnost z okrogle mize »Sodelovanje obrambnega sistema s slovenskim gospodarstvom in znanstveno raziskovalnimi inštitucijami«, SOBRA 2016 Gornja Radgona

Okroglo mizo je organiziralo Ministrstvo za obrambo RS (MORS) v sodelovanju z Grozdom obrambne industrije Slovenije (GOIS).V pozdravnem nagovoru je najprej državni sekretar na Ministrstvu za obrambo RS mag. Miloš Bizjak izpostavil pomen sodelovanja obrambnega sistema s slovenskim gospodarstvom in znanstveno raziskovalnimi institucijami, tako z vidika zadovoljevanja potreb obrambnega sistema kot zaradi interesov gospodarstva za dobave in razvoj specializiranih proizvodov in storitev na področju obrambe, varnosti in zaščite.

Arhiv: SOBRA 2016, zavezništvo obrambe, varnosti, zaščite in reševanja

SOBRA 2016, 6. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, bo od 22. do 24. septembra 2016 na stičišču Slovenije z Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko predstavil opremo, znanje in najpomembnejše institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah. S strokovnimi razstavami in posveti, s svetovanji obiskovalcem, dinamičnimi predstavitvami in izobraževalno – družabnimi prireditvami se na njem predstavljajo Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije. Opremo za obrambo, varnost, zaščito in reševanje, namenjeno profesionalnim, prostovoljnim organizacijam in občanom predstavlja 100 poslovnih razstavljavcev iz 10 držav.

Arhiv: Pet nepisanih »zakonov« na tujih trgih

Pri poslovanju z vašimi poslovnimi partnerji v tujini se pozanimajte o medkulturnih razlikah in navadah poslovanja.

Arhiv: U R E D B A o ratifikaciji Sporazuma o vzajemnosti pri javnih naročilih na področju obrambe med Vlado Republike Slovenije in Vlado Združenih držav Amerike

Sporazum o vzajemnosti pri javnih naročilih na področju obrambe med Vlado Republike Slovenije in Vlado Združenih držav Amerike, sklenjen 8. aprila 2016 v Washingtonu

Arhiv: Okrepljena konkurenčnost turških izvoznikov

Približno vsakih 11 let se Turčija znajde v situaciji, ko del vrha vojske, ki je sicer druga največja v NATU, želi uveljaviti spremembo na vrhu 75-milijonske države. Nazadnje je bilo zaradi obtožbe o načrtovanju odstranitve Erdogana iz mesta premierja leta 2012 aretiranih 300 vojaških poveljnikov. O vzrokih in motivih tokratnega poskusa državnega udara kroži veliko teorij, zato se bomo osredotočili predvsem na ekonomske posledice navedenih dejanj na turško, globalno in slovensko gospodarstvo.

Arhiv: Sejem Eurosatory 2016 v Parizu je končan

Eurosatory 2016, najpomembnejši sejem, ki velja za vodilnega na obrambnem področju v Evropi je zaključen.

Arhiv: SOBRA 2016 _ 6. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja

Vabimo vas k sodelovanju na mednarodnem sejmu obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA 2016, v Gornjo Radgono na stičišče štirih držav. Na sejmu SOBRA se bodo predstavili dobavitelji opreme, ki jo pri svoji dejavnosti potrebujejo vojska in civilna zaščita, gasilci, policija in druge institucije za zaščito in reševanje ljudi ter premoženja. Svojo dejavnost in poslanstvo pa bodo predstavile tudi te institucije in posamezniki, ki skrbijo za varnost in zaščito. Poslovne in strokovne razstave in posveti, dinamični prikazi ter najboljši nasveti se bodo povezali v pravi festival varnosti. To pa so tudi razlogi, zaradi katerih poleg ciljnih poslovnih in strokovnih javnosti sejem SOBRA obišče najširša množica obiskovalcev. Ti se na sejmu opremijo z znanjem in izdelki, s katerimi se lahko obvarujejo pred grožnjami vojaške agresije, kriminala, požarov, nesreč in nezgod v gospodinjstvih, škodljivih izpustov in izlivov nevarnih snovi ter pred naravnimi nesrečami. Sejem SOBRA 2016 bo v luči sodobnih groženj vojne, begunskega vprašanja in naravnih nesreč