Grozd obrambne industrije

Novice


Arhiv: AUSA 2017

AUSA je zasebna, neprofitna organizacija, ki podpira ameriško vojsko, civilne vojake in njihove družinske člane z namenom zagotoviti in pospešiti varnost naroda.

Arhiv: Zaključek sejma DSEI v Londonu

Nekaj utrinkov iz mednarodnega sejma DSEI, ki je eden izmed vodilnih svetovnih dogodkov, ki združuje svetovni obrambni in varnostni sektor, za inovacije in izmenjavo znanj. Sejem je potekal od 12. do 15. septembra v Londonu, na katerem so svoje proizvode in storitve predstavljala tudi slovenska obrambna podjetja, GOIS in Ministrstvo za obrambo RS.

Arhiv: Obisk predstavnikov King Abdullah I. Design and Development Bureau (KADDB) na GOIS-u 16. 05. 2017

Na iniciativo MZZ so se od 15. do 17. 5. v Sloveniji mudili jordanski predstavniki Kraljeve pisarne kralja Abdulaha I. za projektiranje in razvoj, z namenom vzpostavite sodelovanja s slovenskimi podjetji.

Arhiv: Vabilo k vpisu v katalog »Slovenian Defence Products 2017«

Vabimo vas k predstavitvi vašega podjetja v novi izdaji kataloga Slovenian Defence Products, ki je edini tovrstni katalog v Sloveniji in je namenjen predstavitvi proizvodov in storitev slovenskih podjetij s področja obrambe varnosti in zaščite najbolj relevantnim trgom in ciljnim skupinam v svetu. To bo že njegova četrta izdaja od ustanovitve Grozda obrambne industrije Slovenije. V katalogu bodo predstavljeni proizvodi slovenskih podjetij ki obsegajo široko področje od sistemov in izdelkov, sklopov, komponent in polizdelkov ter storitve s področja razvoja in raziskav in specialnih tehnologij, saj je vojaška industrija izjemno pomemben kupec zelo širokega spektra tehnološko najnaprednejših proizvodov in storitev.

Arhiv: Zakona o ratifikaciji Pridružitvenega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Evropsko vesoljsko agencijo (MPSEVA)

Zakon o ratifikaciji Pridružitvenega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Evropsko vesoljsko agencijo (MPSEVA), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 20. oktobra 2016. Uradni list RS, št. 70/2016 z dne 11. 11. 2016.

Arhiv: Obisk tujih obrambnih atašejev na Grozdu obrambne industrije Slovenije

Dne 6. decembra 2016 je na sedežu Grozda obrambne industrije Slovenije, potekalo predstavitveno srečanje podjetij slovenske obrambne industrije, tujim vojaškim obrambnim atašejem, ki so na povabilo Ministrstva za obrambno, na dvodnevnem obisku v Sloveniji.

Arhiv: Italijanska družba Novo Meko v Vojniku začenja z delom v visokotehnološki tovarni

V Vojniku bodo delali tudi za vesoljsko industrijo . Po treh letih delovanja v Celju italijanska družba Novo Meko v Vojniku začenja z delom v visokotehnološki tovarni.

Arhiv: Dvostranski pogovori obrambne industrije Slovenije in Srbije v Beogradu

V ponedeljek 24.10.2016 so v Beogradu v Domu Garde potekali dvostranski pogovori predstavnikov podjetij slovenske in srbske obrambne industrije. Dogodka se je udeležilo okoli 53 predstavnikov podjetij obeh držav v spremstvu direktorja Grozda obrambne industrije Slovenije, mag. Jožeta Renarja in predstavniki MORS, ministrice Andreje Katič, Želka Kralja, Igorja Logarja in Miha Mateka. Srečanje je bilo namenjeno nadaljnji krepitvi dvostranskega sodelovanja med državama na vojaškem in obrambnem področju. Med vladnim obiskom sta se ministra za obrambo srečala tudi s predstavniki gospodarskih družb obeh držav, ki so izrazili zanimanje za nadaljnje sodelovanje oziroma nove poslovne priložnosti pri razvoju in raziskavah ter proizvodnji obrambnih in zaščitno-reševalnih proizvodov.

Arhiv: Informacija za javnost z okrogle mize »Sodelovanje obrambnega sistema s slovenskim gospodarstvom in znanstveno raziskovalnimi inštitucijami«, SOBRA 2016 Gornja Radgona

Okroglo mizo je organiziralo Ministrstvo za obrambo RS (MORS) v sodelovanju z Grozdom obrambne industrije Slovenije (GOIS).V pozdravnem nagovoru je najprej državni sekretar na Ministrstvu za obrambo RS mag. Miloš Bizjak izpostavil pomen sodelovanja obrambnega sistema s slovenskim gospodarstvom in znanstveno raziskovalnimi institucijami, tako z vidika zadovoljevanja potreb obrambnega sistema kot zaradi interesov gospodarstva za dobave in razvoj specializiranih proizvodov in storitev na področju obrambe, varnosti in zaščite.