Grozd obrambne industrije

Novice


Arhiv: Vabilo k vpisu v katalog »Slovenian Defence Products 2017«

Vabimo vas k predstavitvi vašega podjetja v novi izdaji kataloga Slovenian Defence Products, ki je edini tovrstni katalog v Sloveniji in je namenjen predstavitvi proizvodov in storitev slovenskih podjetij s področja obrambe varnosti in zaščite najbolj relevantnim trgom in ciljnim skupinam v svetu. To bo že njegova četrta izdaja od ustanovitve Grozda obrambne industrije Slovenije. V katalogu bodo predstavljeni proizvodi slovenskih podjetij ki obsegajo široko področje od sistemov in izdelkov, sklopov, komponent in polizdelkov ter storitve s področja razvoja in raziskav in specialnih tehnologij, saj je vojaška industrija izjemno pomemben kupec zelo širokega spektra tehnološko najnaprednejših proizvodov in storitev.

Arhiv: Srečanje predstavnikov Izraela na sedežu GOIS

Prispevek je objavljen na: novice za člane

Arhiv: Zakona o ratifikaciji Pridružitvenega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Evropsko vesoljsko agencijo (MPSEVA)

Zakon o ratifikaciji Pridružitvenega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Evropsko vesoljsko agencijo (MPSEVA), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 20. oktobra 2016. Uradni list RS, št. 70/2016 z dne 11. 11. 2016.

Arhiv: Obisk tujih obrambnih atašejev na Grozdu obrambne industrije Slovenije

Dne 6. decembra 2016 je na sedežu Grozda obrambne industrije Slovenije, potekalo predstavitveno srečanje podjetij slovenske obrambne industrije, tujim vojaškim obrambnim atašejem, ki so na povabilo Ministrstva za obrambno, na dvodnevnem obisku v Sloveniji.

Arhiv: Italijanska družba Novo Meko v Vojniku začenja z delom v visokotehnološki tovarni

V Vojniku bodo delali tudi za vesoljsko industrijo . Po treh letih delovanja v Celju italijanska družba Novo Meko v Vojniku začenja z delom v visokotehnološki tovarni.

Arhiv: Dvostranski pogovori obrambne industrije Slovenije in Srbije v Beogradu

V ponedeljek 24.10.2016 so v Beogradu v Domu Garde potekali dvostranski pogovori predstavnikov podjetij slovenske in srbske obrambne industrije. Dogodka se je udeležilo okoli 53 predstavnikov podjetij obeh držav v spremstvu direktorja Grozda obrambne industrije Slovenije, mag. Jožeta Renarja in predstavniki MORS, ministrice Andreje Katič, Želka Kralja, Igorja Logarja in Miha Mateka. Srečanje je bilo namenjeno nadaljnji krepitvi dvostranskega sodelovanja med državama na vojaškem in obrambnem področju. Med vladnim obiskom sta se ministra za obrambo srečala tudi s predstavniki gospodarskih družb obeh držav, ki so izrazili zanimanje za nadaljnje sodelovanje oziroma nove poslovne priložnosti pri razvoju in raziskavah ter proizvodnji obrambnih in zaščitno-reševalnih proizvodov.

Arhiv: Informacija za javnost z okrogle mize »Sodelovanje obrambnega sistema s slovenskim gospodarstvom in znanstveno raziskovalnimi inštitucijami«, SOBRA 2016 Gornja Radgona

Okroglo mizo je organiziralo Ministrstvo za obrambo RS (MORS) v sodelovanju z Grozdom obrambne industrije Slovenije (GOIS).V pozdravnem nagovoru je najprej državni sekretar na Ministrstvu za obrambo RS mag. Miloš Bizjak izpostavil pomen sodelovanja obrambnega sistema s slovenskim gospodarstvom in znanstveno raziskovalnimi institucijami, tako z vidika zadovoljevanja potreb obrambnega sistema kot zaradi interesov gospodarstva za dobave in razvoj specializiranih proizvodov in storitev na področju obrambe, varnosti in zaščite.

Arhiv: SOBRA 2016, zavezništvo obrambe, varnosti, zaščite in reševanja

SOBRA 2016, 6. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, bo od 22. do 24. septembra 2016 na stičišču Slovenije z Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko predstavil opremo, znanje in najpomembnejše institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah. S strokovnimi razstavami in posveti, s svetovanji obiskovalcem, dinamičnimi predstavitvami in izobraževalno – družabnimi prireditvami se na njem predstavljajo Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije. Opremo za obrambo, varnost, zaščito in reševanje, namenjeno profesionalnim, prostovoljnim organizacijam in občanom predstavlja 100 poslovnih razstavljavcev iz 10 držav.

Arhiv: Pet nepisanih »zakonov« na tujih trgih

Pri poslovanju z vašimi poslovnimi partnerji v tujini se pozanimajte o medkulturnih razlikah in navadah poslovanja.