Grozd obrambne industrije

Novice


Arhiv: SOBRA 2016, zavezništvo obrambe, varnosti, zaščite in reševanja

Ministrica za obrambo Andreja Katič je danes v Gornji Radgoni odprla 6. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA 2016, ki bo potekal v Gornji Radgoni do 24. septembra.

Novinarska informacija iz odprtja sejma,nagovor ministrice za obrambo Andreje Katič in predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca, fotografije ter napoved jutrišnjega dogajanja so objavljeni na povezavi: PRESS, 22. 9. 2016

V strokovnem smislu bo sejemsko dogajanje jutri ob 15:00 uri podčrtal posvet Gasilske zveze Slovenije, ki bo obravnaval pregled sprememb in novosti Pravil gasilske službe prostovoljnih gasilcev terprihajajoče spremembe v organizaciji izobraževanja. Z atraktivno dinamično predstavitvijo ga bo podkrepila še Mednarodna gasilska vaja »Povezani v pomoč«, ki jo pripravljajo prostovoljna gasilska društva Gornja Radgona, Apače in Negova v sodelovanju s Slovensko vojsko, Policijo, Zdravstvenim domom Gornja Radgona in Freiwillige Feuerwehr Bad Radkersburg.

Obiskovalci pa se bodo lahko tako kot vsak sejemski dan preizkusili v spretnosti streljanja z zračno puško, v streljanju z različnimi simulatorji ter v varni vožnji na simulatorju vožnje z motornim kolesom. Ogledali si bodo lahko predstavitve spretnosti, opreme in znanja slovenskih vojakov, nastope Športne enote Slovenske vojske ter Garde, se zapeljali z vojaškimi vozili in poskusili enolončnice iz vojaškega kotla. Spremljali bodo lahko spretnostne vožnje policistov z motorji, njihovo delo s službenimi psi ter se poučili o samoobrambi. Seznanili se bodo lahko z dejavnostmi in opremo Uprave RS za zaščito in reševanje, Civilne zaščite ter drugih operativnih sestavov, se sprostili ob nastopih Orkestra Slovenske vojske in Policijskega orkestra. Najmlajše vabita otroška kotička na razstavnem prostoru Policije in Uprave RS za zaščito in reševanje, jutri pa tudi lutkovna predstava.Na voljo so jim zanimivi strokovni posveti in tisočeri koristni nasveti. Morda pa najdejo tudi svojo novo poklicno in karierno pot.

URNIK OBRAMBE, VARNOSTI, ZAŠČITE IN REŠEVANJA

 

Miran Mate, projektni vodja
GSM: +386 (0)41 263 107
miran.mate@pomurski-sejem.si
-------------------------------------
Pomurski sejem d.d.
Cesta na stadion 2
SI-9250 Gornja Radgona
T: +386 (0) 2 564 2 100
F: +386 (0) 2 564 2 160
www.pomurski-sejem.si

Fotogalerija