Grozd obrambne industrije

Novice


Arhiv: Sejem Eurosatory 2016 v Parizu je končan

Orgarnizatorji  so letos na sejmu Eurosatory, ki velja za vodilnega na obrambnem področju v Evropi, zabeležili 57.018 obiskovalcev iz 151 držav, 1.572 razstvljalcev iz 56-tih držav, 213 uradnih delegacij  iz  94 držav ter prisotnost 1018 novinarjev.

Iz Slovenije se je sejma udeležilo kar 16 podjetij in institucij: 
 Arex d.o.o. Šentjernej; Artos Skupina d.o.o.; C- Astral d.o.o.; DAT - CON d.o.o.; Elan d.o.o.; Em.Tronic d.o.o.; Guardiaris d.o.o.; Le - Tehnika d.o.o. Kranj; Mil Sistemika d.o.o.; Oxygenium d.o.o.; Predilnica Litija d.o.o.; Prevent & Deloza d.o.o.; STRATO, Miloš Milosavljevič s.p.;Trival Antene d.o.o.; Ministrstvo za obrambo republike Slovenije in Grozd obrambne industrije Slovenije,  g.i.z. (GOIS).

Slovenska obrambna industrija deluje na zelo različnih področjih, od proizvodnje orožja,  sistemov za nadzor meja, brezpilotnih letal, sistemov za poveljevanje vojaških simulatorjev, sistemov za radiološko in kemično zaščito, proizvodnje prediv za  izdelavo najkvalitetnejših vojaških uniform in še mnogo drugega. Podjetja so izrazito izvozno usmerjena, saj več kot  2/3 svoje proizvodnje izvozijo. 
Nekateri dobavljajo končne proizvode ministrstvom za obrambo in ministrstvom za notranje zadeve po vsem svetu, druga pa svoje proizvode in storitve kot sklope in komponente nudijo različnim industrijam po celem svetu.

Večina naštetih podjetij je povezanih v  Grozd obrambne industrije Slovenije g.i.z. (GOIS).  Od leta 2011 imamo z Ministrstvom za obrambno RS podpisan Program o skupnem sodelovanju.  Skupaj izvajamo različne aktivnosti v pomoč podjetjem  pri pozicioniranju na novih trgih in krepitvi njihove prepoznavnosti  v svetu.

Zelo si prizadevamo k  aktivnostim intenzivno vključiti  tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in Ministrstvo za zunanje zadeve saj smo prepričani, da je vključitev vseh treh ministrstev nujna za še uspešnejše poslovanje in prodor naših podjetij na mednarodne trge.

Še nekaj utrinkov iz sejama

Fotogalerija

Fotogalerija