Grozd obrambne industrije

Novice


Arhiv: Poziv Evropske obrambne agencije za prijavo na razpis pilotnega projekta

Evropska obrambna agencija (EDA) objavlja poziv za prijavo na razpis treh tem v okviru pilotnega projekta razvoja in raziskav na področju obrambe in varnosti.
V okviru skupne varnostne in obrambne politike Evropske unije je Evropska komisija na podlagi odločitve Evropskega parlamenta pričela s pripravo postopkov za oblikovanje obrambnega raziskovalnega programa v naslednjem večletnem finančnem okviru, s pričetkom od leta 2017 naprej.

Za dokončno oblikovanje celovitega programa v naslednjem večletnem finančnem okviru, je v okviru predpriprav oblikovan Pilotni projekt razvoja in raziskav, ki zajema tri razvojno raziskovalne teme na obrambnem področju. Za izvedbo projekta s tremi temami je predvideno financiranje iz evropskega proračuna. Rok za oddajo prijave na razpis je 20. 5. 2016 do 17. ure.

Razpis je dostopen na spletni strani EDA pod rubriko EDA Grants / Call for proposal for the Pilot Project on defence research; dostop do obrazcev. Vsa dodatna vprašanja v zvezi z razpisom je potrebno nasloviti na spletni naslov EDA: Grant(at)eda.europa.eu, odgovori pa so dostopni na Procuremont Gateway  pod rubriko »questions & answers«.

Grozd obrambne industrije SlovenijeFotogalerija