Grozd obrambne industrije

Novice


Arhiv: Napovednik dogodkov GOIS

 

 

Napovednik dogodkov GOIS

 

17. do 18. 09. 2012

Podpis Memoranduma o sodelovanja med GOIS (Grozd obrambne industrije Slovenije) in AIAD (Federazione Aziende Italiane per l'Aerospazio, la Difesa e la Sicurezza).

 

4.10. 2012

Predstavitev Podporne NATO agencije (NSPA). Predstavitev bo na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Podporna NATO agencija (NSPA) je nova združena podporna logistična agencija v okviru Nata, ki združuje nekdanjo Agencijo za vzdrževanje in oskrbo (NAMSA), Agencijo za upravljanje cevovodov srednji Evropi (CEPMA) in Agencijo za upravljanje zračnega prevoza agencijo (NAMA).

Agencijo NSPA (NATO Support Agency) in možnosti sodelovanja slovenskih podjetij z njo, bo predstavil generalni direktor,  Admiral Mike Lyden.

 

25.10.2012

Predstavitev novosti v sistemih nadzora za  blago z dvojno rabo,  vojaško orožje in opremo, ter obrambne proizvode. Predstavitev bo na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

 

13.11  in 14.11.2012

Predviden obisk Obrambnega ministra R Slovenije Aleša Hojsa pri svojem ministrskem kolegu v Ankari v Turčiji. Poleg bilateralnega srečanja obrambnih ministrov obeh držav, je odprta tudi možnost organizacije srečanja predstavnikov podjetij iz obrambnih industrij in z obrambno industrijo povezanih podjetij obeh držav, v kolikor bodo podjetja obeh strani izrazila ustrezen interes.

 

 

GIZ – GOIS, g.i.z.

Jože Renar

Fotogalerija