Grozd obrambne industrije

Novice


Arhiv: NIAG študija "Cyber defence information sharing"

Objavljamo informacijo, o možnosti sodelovanja zainteresiranih in kompetenčnih družb ali inštitucij v NIAG (NATO INDUSTRIAL ADVISORY GROUP) študiji z nazivom Cyber defence information sharing.
 
Namen študije je predlagati kako bi lahko NATO in industrija izmenjevala informacije o kibernetski obrambi s pregledom industrijskih standardov in procedur uporabljanih za izmenjavo pri obrambi računalniških incidentov, procedure, podatki in formati, sredstva za prenos, standardi, jezik, uporabljeni predpisi za varen prenos podatkov.
 
Prijave so možne  do 5.decembra 2014 na e-naslov: benjamin.sevsek@mors.si
 
To niso raziskovalni, razvojni ali proizvodni projekti, ki bi bili financirani iz strani NATO, ampak so študije o pregledu obstoječih in bodočih tehnologij ter razvojnega in industrijskega stanja z izdelavo priporočil, pojasnil, predlogov, optimiranja, napovedi in ocen izboljšanja določenih zmogljivosti. 
Sodelovanje v študijah je mogoče za zainteresirane in  kompetenčne družbe ali inštitucije. Za sodelovanje se pričakuje ekspertno poznavanje področja z referencami na raziskovalnem, razvojnem ali proizvodnem področju in z aktivnim prispevanjem v študiji. Kandidati bodo morali imeti ali pridobiti dovoljenje za dostop do TP NATO Interno.
 
Začetek študije: November 2014
Dokončanje študije: končno poročilo November 2015
Klasifikacija tajnosti študije : do NATO Interno
Druge informacije in gradivo - osnovne informacije o študiji, ima stopnjo tajnosti NATO poslovna skrivnost zato se je z njimi mogoče seznaniti samo neposredno na Ministrstvu za obrambo.
 
Kontakt:  mag. Banjamin Sevšek, Ministrstvo za obrambo
tel: 01 471 2328

Fotogalerija